Wederom Van Olst fokproducten die goede zaken doen

Onlangs schreven wij op deze site al een stuk over de zelfgefokte paarden van Van Olst Horses. Maar enkele paarden die nu in de schijnwerpers staan werden in dit stuk nog niet genoemd.

Don Joe, de zoon van Diego uit de Lord Leatherdale x Almox Prints gefokte merrie Cinderella, heeft onlangs zijn debuut gemaakt in de Grand Prix en wist in zijn tweede optreden op dit niveau maar liefst 73% te noteren! Met zijn 9 jaar is hij nog jong voor dit niveau maar onder het zadel van Charlotte Fry maakt hij al een zeer goede indruk.

Het volgende paard is Niro’s Enjoy, een grote donkerbruine zoon van de Duitse stempelhengst De Niro, hier gecombineerd met de merrie Enjoy die afstamt van Lord Leatherdale x Negro. Tijdens het NAF Dressuur Talent Berlicum wist hij de rubriek voor 4-jarige dressuurpaarden te winnen met een totaalscore van 189 punten. Gastruiter Marten Luiten gaf hem de ultieme 10!

Hieronder het stuk wat we al eerder publiceerden:

Van Olst Horses fokt ieder jaar ook zelf enkele veulens. Wist u bijvoorbeeld dat de merrie Iris, die onlangs de Prix st Georges rubriek in Someren won onder Anouk Ivits  ook gefokt is door Van Olst Horses? Deze dochter van Lord Leatherdale is gefokt uit de Negro x Monaco merrie Eternal Flame. Eternal Flame is een volle zus van Elegance die onder Beatriz Ferrer Salat deelnam aan de Olympische Spelen van Tokyo en aan het EK Dressuur in Hagen afgelopen jaar.

Een andere volle zus van Eternal Flame en Elegance is de Lichte Tour merrie Doortje Subtilia.

De volgende volle zus van deze 3 paarden is Fresia. Zij is de moeder van niet minder dan drie bij het NRPS gekeurde hengsten: Evegro (v. Everdale) is Lichte Tour klaar en recent aangekocht door Lotje Schoots, Irvin (v. Inspire) is de tweede zoon en de derde zoon is Everest (v. Especial). Everest slaagde onlangs voor zijn verrichtingen met zeer mooie cijfers en wist eerder al de KWPN Young Dressage Talents bij de driejarigen in Oosteind te winnen met oa een 10 voor zijn galop. Everest zal dit jaar via vers sperma beschikbaar zijn voor de fokkers.

Uit een geheel ander lijntje komt Nalegro. Nalegro is de Painted Black zoon die net goedgekeurd is bij het KWPN met maar liefst 85 punten. Bijzonder aan deze hengst is, is dat hij gefokt is uit de volle zus van het meest succesvolle dressuurpaard ooit: Valegro. Olympische medailles, medailles op WK’s en EK’s en winnaar van de wereldbekerfinale. Alles heeft hij gewonnen wat er te winnen viel onder Charlotte Dujardin.

Maar het is niet alleen dressuur wat er gefokt wordt. Ook de ‘oude’ liefde van Gertjan, de springpaarden fokkerij wordt bedreven. Tijdens het Winter Equestrian Festival in Florida werd de rubriek voor 7 jarigen gewonnen door Kadansa B onder Sabrina Lefebvre. Kadansa B werd door Van Olst Horses en Thomas Bezouw gefokt uit de Carthino Z  x Animo merrie Didansa. Didansa is oa een volle zus van het Grand Prix springpaard Cigo B.