Niro’s Enjoy wint NAF Dressuur Talent Berlicum 2022

Na een jaar afwezigheid door de coronacrisis, stond dit jaar NAF Dressuur Talent Berlicum weer op de kalender. Een wedstrijd voor 4 en 5 jarige dresuurpaarden en voor het eerst ook pony’s. De rubriek voor vierjarige werd gewonnen door Niro’s Enjoy (v.De Niro x Lord Leatherdale, fokker Van Olst Horses) onder Franka Loos met 189 punten.

Op een vierde plek eindigde de merrie Nareina (v. Everdale x Krack C, fokker mevr. Oudijk uit Arkel) en gereden door Charlotte Fry.

Enthousiast
De jurering was dit jaar in handen van Vincent van Gasselt en Dominique Filion, die beiden successen boekten in de internationale Grand Prix. Marten Luiten, regerend Europees Kampioen Young Riders, reed de hoogstgeplaatste paarden over. “Dit was echt superleuk om te doen”, is Dominique tevreden. “Vincent en ik zaten heel goed op één lijn en de wedstrijd is heel goed en diervriendelijk opgezet. Bij de vierjarigen was er een grote groep, maar er werd goed gereden en zeker de top tien bestond uit echt superfijne paarden. Bij de kopgroep kun je eigenlijk niet geloven dat die paarden pas vier jaar oud zijn. Marten reed er zo mee weg en wilde ze eigenlijk allemaal een 10 geven. Het zijn hele verschillende paarden, maar ze zijn allemaal heel bijzonder op hun eigen manier. Ik word er heel enthousiast van dat we in Nederland zo veel goede jonge paarden hebben.”

Bron: KWPN

Foto: Niro’s Enjoy