Een droom die uitkomt!

Herning 2022 zal voor Van Olst Horses met hoofdletters de geschiedenisboeken in gaan. Na een zinderende finale in de kur op muziek, met kippenvel, nagelbijten en ontzettend veel emotie, is Charlotte Fry met Glamourdale Wereldkampioen geworden in de kur op muziek!

De beste 15 combinaties uit de Special kwamen aan de start in de finale van dit Wereldkampioenschap. Lottie mocht als 13e van start, met na haar nog de Nederlandse Dinja van Liere en de Deense Catherine Laudrup-Dufour.

Met een geheel nieuwe kur op muziek genaamd “Best of Britain”, gecomponeerd door Joost Peters, begon Lottie aan haar proef. Op de klanken van God save the Queen kwam ze bij A de ring binnen. Na een perfecte halt ging het op de klanken van Queen verder in een weergaloze passage. Het publiek genoot van de muziek en van de combinatie in de baan en stak dit tijdens de proef niet onder stoelen of banken. De oh’s en ah’s vulden regelmatig het stadion en mensen begonnen spontaan mee te zingen met de bekende Britse melodieën. Hoogtepunt na hoogtepunt volgenden elkaar op, de climax steeg naar het eind van de proef. Het galop gedeelte was uitzonderlijk, het publiek ‘flabbergasted’ van de uitgestrekte galop en de serie’s om de twee.

In de afsluitende A-C lijn begon heel het stadion, gevuld met dik 10.000 man, mee te klappen op Another one bytes the dust van Queen. Hoe dichter het duo bij de C kwam hoe enthousiaster het publiek werd. Het laatste onderdeel van de proef, de pirouette in piaffe ging wederom op de klanken van God save the Queen. Het publiek ging op de banken en compleet uit hun dak met deze afsluiting van de kur.

Wat een proef! Dat de jury ervan genoot bleek uit de score: 96,914 voor het artistieke gedeelte en 84,392 voor het technische gedeelte kwam de score uit op een fantastische 90,654%.

En toen begon het wachten…. Het was spannend tot het einde, maar toen de score van Catherine Laudrup – Dufour eindelijk op het scorebord verscheen, waren Charlotte Fry en Glamourdale echt Wereldkampioen in de kur op muziek!

 

Bekijk hier de proef: https://www.youtube.com/watch?v=ohr_Vex4m4c

Foto: Jon Stroud