Don Joe en Lars van de Hoenderheide melden zich op het hoogste niveau

Lottie Fry had een druk najaar 2022, waarbij met name haar paarden Glamourdale, Kjento, Everdale en Dark Legend de volle focus kregen. Dit was een zeer succesvolle periode, maar alles gaat door, en er staat ook weer een goede lichting nieuwe talenten te trappelen om door te breken.

Het zijn met name Don Joe (v. Diego x Lord Leatherdale fokker: Van Olst Horses) en Lars van de Hoenderheide (v. Negro x Layout fokker: J. Sips – Loenhout, België) die op dit hoogste niveau op de deur kloppen. Don Joe was zeer succesvol in op het mooie CDI te Leeuwarden met fraaie scores van 71,5%

In de Grand Prix en 72,681% in de Special. Vervolgens had hij begin januari een super concours tijdens de CDI in Exloo, met een 71,913% en de Grand Prix en een winst in de Kür met 77,895%.

Lars van de Hoenderheide kende een super internationaal debuut tijdens het CDI Leeuwarden en een mooie 70,61% in de Grand Prix en een prachtige score in de Kür met 77,895%

Vervolgens was Lars op 21 januari tijdens de Subtop Grand prix in Someren winnaar met een mooie 72,772% score.

Als klap op de vuurpijl kwam afgelopen weekend het internationale wereldbeker debuut voor Lars van de Hoenderheide tijdens het “Jumping Amsterdam”.

Lars scoorde een fantastische 73,109% in de Grand Prix, en vervolgens scoorde hij geweldig in de Kür op muziek met een prachtige 78,339% met een “geleende” Kür van stalgenoot Dark Lagend.

De toekomst voor Don Joe en Lars ziet er goed uit, het begin is gemaakt, en wij kijken uit naar wat het komend seizoen voor hen gaat brengen.

Naast Don Joe en Lars van de Hoenderheide zal ook Inclusive (v. Everdale x Uptown fokker: H. Enting, Grollo) dit komend seizoen aan de bak moeten. Deze zeer getalenteerde zoon van Everdale, speelt met de zwaarste oefeningen en wij kijken uit naar wat het komend seizoen voor hem gaat brengen.

Lottie is ook druk bezig haar 2 lichte tour paarden op te bouwen. Especial (v. Everdale x Vivaldi fokker: C. van Bavel, Oosterhout) en Jackson (v. Everdale x Negro fokker: Van Olst Horses) zijn 2 zeer getalenteerde paarden waarvoor het Grand Prix werk op korte termijn niet ondenkbaar is.