Team GB naar goud op het EK!

Na twee dagen dressuursport in Riesenbeck wint het Britse team goud op het Europees Kampioenschap dressuur!
Teamleden Gareth Hughes met Classic Briolinca beten het spits af op donderdag en wisten direct een zeer goede scoren van 74,565% neer te zetten! Hierna was het de beurt aan Carl Hester met Fame. Met een absolute topproef wist de Britse “grootmeester” een score te behalen van 78,540% wat direct een grote voorsprong op Duitsland betekende aan het eind van de eerste dag.

Op dag 2 mocht Charlotte Dujardin als derde combinatie voor team GB in de baan komen. Met de zoon van Everdale, Imhotep wist ook zij een topproef neer te zetten wat in een score resulteerde van 82,422%.
Hierna was het de beurt aan onze eigen Charlotte Fry met geweldenaar Glamourdale. Vanaf de eerste pas imponeerde hij weer als vanouds, kreeg 10-en voor verschillende onderdelen in draf en galop, en deed zijn bijnaam “Glamourdale Airlines” eer aan in de uitgestrekte galop!
Met een score van 81,258 wisten ze een dik PR te behalen en een derde plaats in de individuele uitslag.

Een topprestatie van dit team! 3 ruiters in de top 5 en de ‘4e’ man op plek 12. Een dikke overwinning voor team GB!