Nieuw record voor Kjento-dochter Patchouli Vera; 92,5 punten tijdens de IBOP

Tijdens de IBOP in Velddriel werd een nieuw record behaald. Patchouli Vera (Kjento x Bordeaux, fokker F.A. de Voogd uit Oudelande) kreeg 92,5 punten voor haar verrichting.
Met louter 9’s en viermaal een 9,5 kwam zij tot het exceptionele totaal van 92,5 punten: een nieuw record! “Een extreem hoge score, voor een extreem getalenteerd paard! Het was voor ons echt een genot om naar te kijken, paarden van dit kaliber komen maar heel af en toe voorbij”, is Wim Versteeg enthousiast. “Ze stapt met veel ruimte, overstap en een goed lichaamsgebruik. In draf valt ze op met haar goede tact, schwung en kan ze extreem goed verruimen en terug komen op het achterbeen, zonder daarbij enige balans te verliezen. Ze draaft heel goed vanuit het achterbeen, vanaf de eerst pas bergopwaarts. En dat voor een merrie van drie jaar oud en 1.75m groot! Datzelfde beeld zagen we ook in galop, waarin ze veel balans en houding heeft, goed bergopwaarts blijft en met veel beentechniek en lichaamsgebruik galoppeert. Patchouli Vera is een heel atletisch dressuurpaard die zich heel fijn gaat rijden.” Aansluitend werd deze royaal ontwikkelde merrie met 80 punten voor exterieur opgenomen in het stamboek en daarmee is ze direct elite geworden. Eerder won deze merrie al de VWF Dressuurwedstrijd op Manege de Prinsenstad.

Annemijn vertelt over haar merrie: “Wat Patchouli zo goed maakt is dat echt alle 3 haar gangen ontzettend goed zijn, ze heeft een goed achterbeen, veel lossigheid en is daarnaast ook heel lief. Voor haar leeftijd heeft ze ook een hele goede balans en al goed kan dragen”.