Lord Leatherdale tijdelijk naar Engeland

Den Hout- Lord Leatherdale gaat zijn dressuur carrière vervolgen als juniorenpaard voor de Britse pony amazone Isobel Lickley.

Lord Leatherdale is o.a. bekend als vader van de Grand Prix hengsten Everdale, Chippendale, ‘Wereld Kampioen ‘ Glamourdale en de jonge hengst Lord Europe.  Onder Charlotte Fry is Lord Leatherdale succesvol uitgebracht tot en met Intermediaire II niveau en staat bij de KNHS Zware Tour +3 geregistreerd. Van Olst : “ Lord Leatherdale  is voor ons van zeer grote waarde. Lottie heeft hem de laatste jaren succesvol gereden, maar zij moet zich meer gaan focussen op de jongere garde die staat de dringen. Lord Leatherdale word volgend jaar achttien, en hij verdient de beste en mooiste plek waar hij zijn sportieve carrière kan gaan afbouwen. De familie Lickley zijn al jarenlang goede klanten en goede kennissen van ons, zij hebben een geweldige accommodatie waar het Lord Leatherdale aan niets zal ontbreken. Vandaar dat we besloten hebben om Lord Leatherdale beschikbaar te stellen aan Isobel Lickley. We hopen dat Isobel en Lord Leatherdale nog lang plezier van elkaar zullen hebben. Na dit sportieve avontuur zal Lord Leatherdale terugkeren naar Den Hout. “

Vier weken geleden verhuisde Lord Leatherdale naar Engeland en afgelopen weekend heeft de nieuwe combinatie hun wedstrijd debuut gemaakt.
Isobel Lickley : “ Ik ben nog aan het zoeken naar de knopjes en we hadden een heel aantal niet gevraagde eners, maar hij was fantastisch”, aldus de jonge amazone, die ook vertelde dat ze zich de afgelopen weken iedere dag even moet knijpen om te checken of ze niet droomt.