Dag 1 Aken

Donderdag begon het concours van Aken voor Lottie met de Grand Prix 4* met Glamourdale.

De voormalig wereldkampioen debuteerde dit jaar internationaal in de Grand Prix. Tijdens het “Weltfest des Pferdes” zoals het concours in Aken ook wel wordt genoemd starten zij  voor de derde keer in het internationale veld. Met zijn 1o jaar is Glamourdale de jongste deelnemer in de proef.

Een proef die begon met hoogtepunten in onder andere de uitgestrekte draf gevolgd door prachtige appuyementen. Passage met zeer veel tact en goed van de grond met ook weer mooie overgangen naar de piaffe die bijzonder mooi getoond werd. De galop, waarvoor hij op het Wereldkampioenschap een 1o kreeg, was ontzettend groot doorgesprongen met wissel serie’s om de twee waar menig “Oe” en “Aah” van de tribune klonk. De uitgestrekte galop uit het boekje getoond. Maar ook de zig zag in galop was een hoogtepunt  in deze proef. Helaas kwam Glamourdale iets teveel terug in de pirouettes in galop maar dit waren dan ook de enige twee foutjes in een verder waanzinnige proef. Met 73,043% plaatsten ze zich uiteindelijk als vijfde in dit sterke deelnemersveld.

Vrijdagavond zal het duo wederom aantreden in dit grote stadion en dan in de Grand Prix Special.