Lottie en Glamourdale winnen 5* Fontainebleau met bijna 80%

Als de serie tweeërs van Wereldkampioen Glamourdale (v.Lord Leatherdale) en Charlotte Fry niet de mist in waren gegaan (vier 4-en en een 3) op het nieuwe 5*CDI in Fontainebleau, had Glamourdale zonder twijfel een 80+score gelopen op zijn eerste concours dit buitenseizoen. En ook mét deze fout was een score over de 80 nog makkelijk te verdedigen geweest: want Glamourdale lijkt nog sterker geworden en nóg makkelijker en meer bergop door een Grand Prix-proef te komen. Het werd nu met 79,935% net geen 80%.

Charlotte Fry en Glamourdale (Lord Leatherdale uit Thuja stb pref prest van Negro, fokker J.W. Rodenburg uit Ouderkerk aan den IJssel) begon de proef meteen al ijzersterk met een 10, een 9, twee keer een 8,5 en 8 voor de machtige uitgestrekte draf. En behalve de fout in de tweeërs bleef Glamourdale op hoog niveau lopen, met zo veel lossigheid en balans. Naast twee 10-en prijkten meer dan 30 9-ens op haar protocol. De juryleden Eddy de Wolff van Westerrode (bij H, 82.391%) en Isobel Wessels op C (80.435%) gaven Fry en Glamourdale boven de 80%, de andere drie juryleden zaten daar een fractie onder.